Lemmikin kanssa autoreissuun

Lemmikit voivat rakastaa autoilua ihan samaan tapaan kuin omistajakin. Sen vuoksi lemmikkiä ei tarvitse jättää hoitoon siksi ajaksi, kun suunnitelmissa on tehdä autoreissu. Lemmikki, olipa se kissa, koira tai vaikka jyrsijä, voi lähteä mukaan reissuun. Kun lemmikin kanssa ajaa pidempiä matkoja, tulee sen hyvinvoinnista huolehtia. On tärkeää, että varsinkin koira pääsee ulkoilemaan tarpeeksi usein. Myös vettä on hyvä tarjota säännöllisesti ja auton lämpötila tulee säätää siten, että se ei ole liian kuuma lemmikille. Sopiva lämpötila lisää lemmikin hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Muista myös huolehtia lemmikin ravinnonsaannista, jotta lemmikki ei joudu olemaan liian pitkiä aikoja ilman ruokaa. Osta laadukkaat tuotteet lemmikillesi Zoon verkkokaupasta ja muista pakata ne helposti, jotta voit tarjoilla ruokaa lemmikille matkan aikana. Kyllähän me ihmisetkin rakastamme syödä pientä välipalaa autoreissulla, niin mikseivät myös rakkaat lemmikkimme. Ota siis suunnaksi Zoo ennen kuin suuntaat autosi keulan minnekään muualle!

Tarkista auto perusteellisesti ennen autoreissua

Onnistuneen autoreissun kannalta on tärkeää, että auto toimii moitteettomasti. Toki aina voi tulla sellaisia vikoja, joita ei ole voinut ennakoida, mutta suuren osan voi. Siksi autoon on hyvä tehdä tarkastus ennen reissuun lähtemistä. Ensin aloitetaan tietysti renkaista. Pidä huolta siitä, että renkaiden paineet ovat sellaiset kuin niiden pitääkin ja että renkaat eivät ole liian kuluneet. Kesäkelillä taitettavat autoreissut saattavat vaatia hyvät sadekelin renkaat. Mitä enemmän uraa renkaissa on jäljellä, sitä paremmin ne pitävät sateella. Jos renkaat eivät enää ole kovin hyvät, kannattaa ne vaihtaa. Seuraavaksi on vuorossa öljyn tarkistus. On hyvä tarkistaa, että öljyä on riittävästi ja että auto ei syö öljyä. Jos öljyä menee hieman, se on normaalia. Sen vuoksi takakonttiin on hyvä varata öljypurkki, josta öljyä voi lisätä tarpeen tullen. Jos öljy käy vähiin, monissa autoissa öljyn merkkivalo ilmoittaa siitä. Merkkivalot on hyvä tarkistaa myös muuten. Eihän mikään valo pala?

Tee mukava paikka lemmikille

Kun lemmikki matkustaa, on tärkeää kiinnittää huomiota miellyttävään matkustamiseen. Jos lemmikki matkustaa kantokopassa tai häkissä, voi sen laittaa takakonttiin, jossa se on tasaisella alustalla. Jos lemmikki taas matkustaa vapaana joko takakontissa tai penkillä, voi lemmikille laittaa pehmeän alustan. Se voi olla esimerkiksi lemmikin oma peti, jossa on mukava nukkua automatkan aikana. Huolehdi siis ystävästäsi myös automatkan aikana ja tee matkasta miellyttävä kaikille osapuolille!

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging