Varaudu katsastukseen tarkistamalla ajovalot

Jokainen auto aivan uusia autoja lukuun ottamatta täytyy katsastaa kerran vuodessa. Katsastuksen tarkoituksena on pitää huolta siitä, että Suomen teillä liikkuvat autot ovat turvallisia niin ajajalle ja matkustajille kuin kanssa-autoilijoillekin. Suomen katsastusta sanotaan usein melko tarkaksi ja autoja hylätään jopa melko helposti.
Se ei sinällään ole huono asia, sillä on myös kuljettajan kannalta hyvä, että tiellä liikkuvat ajoneuvot ovat täysin kunnossa. Yksi yleisimmistä hylkäyksen syistä ovat epätoimivat ajovalot. Ne kannattaakin tarkistaa ennen katsastusta. Jos ajovaloissa on puutteita, voit tilata uudet osoitteesta Nordeye jossa on ajovaloja joka lähtöön. Nordeye on nimensä mukaisesti pohjoisessa autoilevan asialla, joten ajovaloissa riittää tehoa.

Vaihda pimeät ajovalot

Jokainen voi auttaa katsastuksesta läpi pääsemistä sillä, että vaihtaa pimeät ajovalot uusiin. Myös ajovalojen kirkkaus sekä säätö tulee tarkistaa. Valojen kohdalla ei kannata unohtaa, että katsastuksessa tarkistetaan ajovalojen lisäksi rekisterikilven valot. Niidenkin täytyy olla toiminnassa, jotta auto on moitteettomassa kunnossa. Nämä asiat on hyvä muistaa ennen katsastusta.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging