Parhaat vinkit yrityksen autorahoitukselle

Yritysauton hankinta nousee jossakin vaiheessa monelle pienemmän ja suuremman yrityksen omistajalle ajankohtaiseksi kysymyksesi. Yksi tapa hankkia yritysauto on autorahoituksen kautta, mikä tarkoittaa normaalisti yrityslainaa. Ennen autorahoituksen hankintaa on kuitenkin hyvä miettiä tarkkaan, kuinka paljon rahoitusta tarvitaan ja millainen laina-aika rahoitukselle pystytään ottamaan.

Autorahoitus yritykselle helposti netistä

Autorahoitusta tarjoavat tänä päivänä monet pankit ja rahoituslaitokset. Koska auto on monille yrityksille tärkeä työkalu, sen hankintaan kannattaa panostaa. Yritysauton hankinta tarkoittaa kuitenkin suhteellisen suurta kertasijoitusta, mikä ei ole kaikille yrityksille itsestäänselvyys. Tästä syystä yritysauton hankintaan tarvitaan usein ulkopuolista rahoitusta.

Ulkopuolisen rahoituksen suunnittelemisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon useita eri näkökohtia. Ennen kaikkea on tärkeää, että lainaa lähdetään hakemaan useammasta eri pankista ja rahapalvelusta samaan aikaan, sillä vain tällä tapaa on mahdollista selvittää, mikä lainatarjouksista on kaikkien edullisin.

Kyseessä on lainojen kilpailutus. Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että useampia lainatarjouksia verrataan keskenään, jolloin kuluttaja näkee samalta istumalta, mikä lainatarjouksista on kaikkein edullisin.

Lainojen kilpailutuksessa otetaan huomioon lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo nimelliskoron lisäksi kuluttajalle kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten lainan avausmaksut, tilinhoitokulut ja laskutuslisät. Tästä syystä lainan todellinen vuosikorko voi olla nimelliskorkoa huomattavasti kalliimpi, mutta monet pankit ja rahoituslaitokset mainostavat sivuillaan pelkkää nimelliskorkoa.

Jotta autorahoitus sujuisi mahdollisimman sujuvasti, yrityslaina kannattaa kilpailuttaa Rahalaitoksen sivuilla ilmaiseksi. Täyttämällä yhden lainahakemuksen yrittäjä voi saada jo muutamassa minuutissa alustavia lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Koska kilpailutuspalvelu järjestää nämä lainatarjoukset aina selkeästi edullisimmasta kalleimpaan, yrittäjän tehtäväksi jää vain valita lainatarjouksista kaikkein edullisin.

Lainojen kilpailuttaminen voi säästää parhaimmillaan jopa useita satoja euroja kuukaudessa. Onkin tärkeää, että kasvava yritys investoi mahdollisimman fiksuihin rahoitusvaihtoehtoihin. Liian kalliista lainasta ei turhaan kannata maksaa, sillä markkinoilta löytyy tänä päivänä lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat yritysautolle edullista rahoitusta.

Mitkä yritykset voivat saada rahoitusta?

Yrityslainaa saadakseen yrityksellä tulee olla Y-tunnus. Autorahoituksen saaminen edellyttää myös liikevaihtoa eli riittäviä tuloja, joiden kautta yritys osoittaa, että sillä on varaa maksaa laina takaisin. Mitä paremman maksukyvyn yritys pystyy näyttämään, sitä edullisemmalla korolla lainaa voidaan myöntää. Tästä syystä lainahakemus kannattaa täyttää huolella ja kaikki mahdolliset liitteet toimittaa annetun aikarajan sisällä.

Lainahakemuksen käsitellään aina asiakaskohtaisesti, joten oman korkoprosentin selvittämiseksi yrittäjän on aina lähetettävä oma hakemuksensa. Yrityksen maksukyky selvitetään poikkeuksetta, joten on tärkeää, että yrityksen maksuhistoria on mahdollisimman puhdas. Joissakin tapauksissa myös sellaisille yrityksille, joiden luottotiedoista löytyy pieniä merkintöjä, voivat myös saada autorahoitusta, jos yritys on tehnyt hyvää tulosta. Tärkeintä on ennen kaikkea osoittaa, että yrityksellä on riittävät valmiudet maksaa laina korkoineen ja kuluineen takaisin.

Vakuudetonta autorahoitusta yritykselle

Vakuudeton autorahoitus tarkoittaa lainaa, jota varten yrityksen ei tarvitse esittää vakuuksia tai takaajaa. Vakuudeton yrityslaina sopii esimerkiksi nuorelle yritykselle, jolla ei ole vielä senhetkisessä tilanteessa mahdollisuuksia asettaa lainalle vakuuksia.

Vaikka vakuudellisen lainan korko on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi, vakuudettoman lainan hakuprosessi on helppo ja mutkaton, mikä mahdollistaa sen, että yritykset, joilla ei ole esittää vakuuksia, voivat myös saada rahoitusta. Tärkeintä on, että vakuudettomat yrityslaina muistetaan kilpailuttaa Rahalaitoksen sivuilla ilmaiseksi, sillä vain tällä tavalla on mahdollista selvittää, mikä lainatarjouksista on kaikkein edullisin.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging