Ralliautosta perhemalliin – oodi vanhalle ystävälle

Useimmille henkilöille tulee jossain vaiheessa elämää vastaan tilanne, jossa joudutaan tarkasti miettimään rakkaasta autosta luopumista. Nuoruuden ajopeli joudutaan usein vaihtamaan käytännön syistä järkevämpään malliin, eikä tämä istu kovinkaan monen kuskin ajatuksiin helposti. Ensinnäkin hyvän auton ostaminen maksaa siveoisen summan kukkarolle, vaikka saataisiin https://www.freedomrahoitus.fi/ tyyppisestä palvelusta lainaa ja sen lisäksi mukana on tunnelataus. Mutta mikä on syy siihen, että auton vaihtaminen vauhdikkaasta, vaikkakin ehkä rähjäisestä, mallista uuteen, perheystävälliseen malliin on niin haastavaa kuskille?

Auto edustaa itseä

Vanhaan autoon liittyy usein paljon tunnelatausta, vaikka sitä ei ehkä näin suoraan ilmaista. Auton kanssa on usein ajeltu vaikka minkälaista rallia, se on ollut mukana lukuisissa seikkailuissa ja sitä voi jopa pitää kaveripiirin kokoontumispaikkana. Tietty auto voi edustaa kuskiaan jopa niin pitkälle, että siihen liittyy vahva identiteetin tunne ja siitä luopuminen on kuin perheenjäsenestä luopuminen. Vanha auto voi myös olla tapa pitää kiinni nuoruudesta, tietyistä henkilöistä tai tapahtumista, joita uusi auto ei millään pysty korvaamaan ja tämä tulisikin tiedostaa, sillä auto saattaa olla vain metallia ja ruuveja, mutta sen moottorin hyrräyksessä kuullaan hurja määrä muistoja menneistä ajoista.

Mitä seuraava auto edustaa?

Uuden auton hankkimiseen on useimmiten syynä käytännöllisyys, varsinkin jos perheeseen on tulossa lisäystä. Uuden auton tulee olla turvallinen ja sen pitää pystyä täyttämään kasvavan ja muuttuvan perheen tarpeet. Se ei pelkästään kuitenkaan edusta yksin uutta autoa, vaan uutta kuskia. Kuka on se henkilö, joka istuu uuden auton ratin taakse? Mistä tämä henkilö pitää, mitkä ovat tämän kuskin prioriteetit ja mitä auto kertoo kuskistaan muille? Uuteen rooliin astuminen ei ole helppoa, sillä kukapa haluaisi astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta useimmiten se on lähes välttämätöntä.

Miten tottua muutokseen?

Kuten sanottu, muutokseen tottuminen ei ole koskaan helppoa. Uuteen rooliin astuminen, tai pelkästään uuden auton ratin taakse meneminen, voi tuntua henkisesti järjettömän vaikealta. Halu palata vanhaan autoon, jossa karvanopat pyörivät, neonvalot välkkyvät ja tutut tuoksut ympäröivät, on vahva. Parasta on kuitenkin muistella, mitkä ovat ne syyt, joiden takia vanhasta autosta ollaan luopumassa ja ennen kaikkea se, mitä kaikkea saadaan, kun vaihdetaan uuteen autoon, tai mitä sen hankkiminen edustaa.

Miksi vaihtaminen on oikea päätös?

Kuinka monella yli 40 ikävuoteen päässeellä on vielä sama auto allaan kuin nuorena? Kuinka monella on edes sama malli? Vaikka alkuun voi tuntua siltä, että valitettavasti samanlainen auto ei sovi jokaiseen tilanteeseen, on se merkki myös kasvusta ja uusista mahdollisuuksista. Uusi auto on kulkuväline seuraavaan elämänvaiheeseen ja seuraavaan seikkailuun. Vaikka se ei enää sisältäisi samanlaisia ominaisuuksia kuin nuoruudessa, vaan on täytetty uusilla hajuilla, kuten vauvan talkilla, uusilla välineillä, kuten lastenistuimilla ja uusilla tahroilla, kuten trippimehun jämillä, on se silti seikkailu. Ja tässä seikkailussa panokset ovat vieläkin korkeammalla. Jokaisen autoilijan tulisikin muistaa, että jossain vaiheessa auton vaihtamisen jälkeen eteen tulee tilanne, jossa päästään opettamaan taas seuraavalle sukupolvelle autoilun saloja. Ilo ei ole vielä ohi, eikä se ole aidosti koskaan ohitse!

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging