Autoilun suurimmat harppaukset

 

Autoilu on kehittynyt huimasti viimeisen 20 vuoden aikana, mutta tätä tullaan ajatelleeksi harvemmin. Tästä löytyykin kaikki merkittävimmät kehitysaskeleet, jotka ovat muokanneet autoilua viimeisen 30 vuoden aikana.

Korkealaatuiset ajovalot
Vuosikymmeniä ajovalot olivat aina samanlaiset, auton merkistä tai mallista riippumatta. Asia alkoi kuitenkin muuttumaan 1990-luvulla ja nykyään täytyy olla tarkkana siinä, minkälainen lamppu omaan autoon sopii. Lisäksi LED valot ovat ilmestyneet myös massatuotanto autoihin. Nämä ovat usein pieniä ja erittäin tehokkaita valoja, joita saadaan erilaisissa muodoissa. Ne voivat myös itsenäisesti säädellä toimintojaan, riippuen tilanteesta ja näin taata, että tie pysyy kirkkaana, ilman muiden autoilijoiden häikäistymistä.

Automaattisen avaimet
Mikäli alla on sen verran uusi auto, että käynnistäminen tapahtuu nappia painamalla, tuntuu avaimen kääntäminen virtalukossa hassulta. Viimeisten vuosien aikana painamalla käynnistyvät autot ovat yleistyneet paljon, eikä auton avainta tarvitse välttämättä kaivaa edes taskusta. Ovet avautuvat automaattisesti, kun ovia lähestytään ja moottori rekisteröi heti avaimen lähestymisen.

Peruutuskamera
2000 – luvulle asti oli mahdotonta tietää, mitä auton takana tapahtui, varsinkin kun peruutettiin. Peileistä tihrustaminen ja pään kääntäminen on kuitenkin jäänyt historiaan, kun peruutuskamerat valtasivat autoalan. Näiden avulla nähdään sekä pienten, että suurien, autojen taakse, jolloin varsinkin ahtaissa paikoissa peruuttaminen onnistuu helposti. Osassa kameroista on myös mukana tunnistimet, jotka hälyttävät kun jokin esine on liian lähellä autoa.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging