Autot kommunikoivat uudella tavalla

 

Älypuhelimet ovat muuttaneet ihmisten välistä kommunikointia ja samalla myös autot ja kulkuvälineet kokevat omat muutoksensa. Uusin teknologia ja lukuisat ohjelmistot antavat kuskeille ja autoille mahdollisuuden keskustella toistensa kanssa ennennäkemättömällä tavalla. Autot voivat jopa ajaa itsenäisesti valtateillä, tai herättää kuskin, mikäli tämä nukahtaa. Älykkäät tuulilasit käyttävät hävittäjissä hyödynnettyä tekniikkaa, mikä kertoo ajajalle etäisyyksiä, korostaa risteyksiä ja ilmoittaa uutisista, jotka liittyvät reittiin. Jotkut ohjelmat antavat jopa mahdollisuuden nähdä auton mekaniikkaa syvemmältä ja pelkästään sormea liikuttamalla, saadaan tarkkoja tietoja siitä, mikä on vialla. Tietenkin autot voivat myös itsenäisesti kutsua paikalle korjaajan tai huollon, mikäli sille on tarvetta. Näin ajaminen pysyy turvallisempana kuin koskaan ennen, oli tilanne mikä tahansa.

Älykkäät tuulilasit
Hävittäjissä alunperin käytetyt tuulilasit näyttävät ajajalle tärkeää tietoa suoraan lasin pinnalla, jotta silmiä ei tarvitse ottaa pois tiestä. Tässä näkyy esimerkiksi nopeus, moottorin toimivuus ja navigointi.

Automaattinen tai avustava ohjaus
Autojen suhteen automaattinen ohjaus voidaan jakaa erilaisiin luokkiin, sillä ne voivat olla avustavia autoja, tai kokonaan itsenäisesti ajavia autoja. Ne voivat kiihdyttää tai hidastaa tarvittaessa, tai pysyä samassa tahdissa ja seurata tien kurveja. Jopa ohittaminen on mahdollista uusimmalla teknologialla.

Auton mekaniikan tarkastelu
Tällä teknologialla jokaisen on mahdollista nähdä, missä kunnossa oma auto on ja mitkä paikat vaativat korjausta. Mikä olisikaan kätevämpää, varsinkin kun ostetaan käytettyä autoa!

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging