Auton tekniikka tälle vuosikymmenelle – Osa 1

 

Autoilun pitäisi olla nykyaikana mukava kokemus, eikä esimerkiksi valoissa odottelu tai pahinkaan ruuhka, saisi viedä iloa pois. Helpoin tapa saada autosta viihdyttävämpi paikka, on panostaa teknologian uusimpiin keksintöihin ja tuoda vanha auto uudelle vuosikymmenelle.

Laturi ja jäljitin
Nykyään auton löytäminen on helpompaa kuin koskaan ja muistoksi jää ne tilanteet, jolloin omaa autoa yritettiin epätoivosesti löytää suurilta parkkipaikoilta. Jotta parkkihallien ja katujen loputon ramppaaminen saadaan loppumaan, voidaan hankkia autoon asetettava laturi. Se pystyy sekä lataamaan puhelimen, tai muun mobiililaitteen, että paikantamaan auton puhelimeen asetetulla sovelluksella. Näitä laturin ja jäljittimen yhdistelmiä on mahdollista saada vain muutamalla kympillä, eli jokaisella on varaa vastaavaan teknologiaan.

Ilmanpuhdistajat pienoiskoossa
Mikäli tuntuu siltä, että auto haisee enemmänkin pikaruokalalta, tai märältä koiralta, kuin tyylikkäältä menopeliltä, voidaan yrittää hajua poistaa tehokkaammilla tavoilla, kuin pelkillä hajustimilla. Jos auton ilmasta halutaan puhdasta, hajutonta ja miellyttävää, kannattaa hankkia autoon erikseen suunniteltu pieni ilmanpuhdistin, joka tekee autoilusta heti paremman kokemuksen.

Laitteille omat pidikkeet
Vaikka yksittäiset GPS laitteet ja navigaattorit ovatkin vähentymässä, kiitos älypuhelimien ja tablettien, on silti hankittava asianmukaiset kiinnikkeet mobiililaitteille. Viereiseen penkkiin tai polville asetettu puhelin vie tien katseesta vähän väliä ja vaarantaa liikennettä, eikä kojelaudalla keikkuva ja heiluva puhelin ole sen parempi vaihtoehto. Nykyään voidaankin muutamalla kympillä hankkia sellainen pidike, mihin käy melkein mikä tahansa mobiililaitteista, sillä ne ovat säädettäviä. Lisäksi pidikkeet voidaan kiinnittää mihin tahansa pintaan, eivätkä ne jätä ikäviä jälkiä poistettaessa.

Kolarikamerat
Mikäli tukalat tilanteet ja tiukat ohitukset alkavat ärsyttää, voidaan asiaan puuttua teknologian voimin. Asentamalla korkealaatuinen kolarikamera autoon, voidaan sekä sosiaalisesti häväistä taidottomat ja uhkarohkeat kuskit, sekä selvittää, mitä kolarissa oikeasti tapahtui. Tietenkin kamera auttaa myös siinä, jos tarvitsee jäljittää auton omistaja, sillä rekisterinumeron avulla hurjastelija jää kiinni nopeasti.

Läpinäkyvät navigaattorit
Koska turvallisuutta ei voida koskaan korostaa liikaa, on nykyään tarjolla myös sellaisia navigaattoreita, jotka ovat läpinäkyvällä näytöllä. Tämä tarkoittaa sitä, että navigoidessa nähdään myös navigaattorin taakse ja tietä voidaan pitää silmällä jatkuvasti, ilman mahdollisuutta kuolleista kulmista. Samalla nähdään nopeus ja kaikki muut tarvittavat tiedot, jotta matka onnistuu sujuvasti.

Nämä välineet ovat omiaan parantamaan auton turvallisuutta, samalla kun teknologia tuo autoon modernin tunteen. Käyttäminen on sekä helppoa, että hauskaa ja tietenkin jokainen välineistä on saatavilla kohtuulliseen hintaan, jolloin kukkarokaan ei pahasti kärsi. Näistä voivat hyötyä jokainen kuski, sillä ne on tarkoitettu oikeaan käyttöön, eikä ainoastaan turhiksi lisävarusteiksi, jotka pölyttyvät auton hansikaslokerossa, kunnes niihin taas törmätään.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging