Auton tekniikka tälle vuosikymmenelle – Osa 2

 

Autoon saadaan helposti uutta tekniikkaa lisättyä, kiitos nopeasti kehittyvän alan, jatkuvien harppauksien, sekä tippuvien hintojen. Nämä lisävarusteet tuovat autoon mukavan lisän, joka saa jopa vaativamman teknologia nörtin iloitsemaan ajokokemuksesta, istuttiin sitten ruuhkassa, tai ajettiin koko Euroopan kattava reitti. Listasta löytyy varmasti jokaiselle ajajalle sopivat välineet, oli ongelma mikä tahansa.

Autoilijan linkkuveitsi
Valitettavasti onnettomuuden tai tiukan tilanteen saapuessa supermiestä ei ole aina saatavilla ja jokaisen ajajan onkin hyvä pystyä itse pelastamaan itsensä. Tämä voi tarkoittaa järveen ajamista, kolaria, tai vaikka avainten unohtumista autoon, samalla kun vauva tai perheen lemmikki kiehuu kuin kattilassa. Jotta tilanteista selvitään, tulee hankkia autoilijan linkkuveitsi, joka sisältää esimerkiksi turvavyön leikkaajan, sekä jousella toimivan leikkurin, joka hajottaa auton ikkunan hetkessä. Mikä parasta, näitä on mahdollista saada laturin muodossa, jolloin sitä voidaan käyttää puhelimen lataukseen, eikä se ole hukka ostos, vaikka onnettomuutta ei tapahtuisikaan.

Minikokoinen generaattori akulle
Mikäli autoon unohdetaan valot päälle yön ajaksi, voi aamulla edessä olla ikävä yllätys, sillä auto ei käynnisty mihinkään. Sen sijaan että tarvitsee pyytää ystävä apuun, voidaan ongelmasta selvitä nopeasti ja kätevästi yksinkin. Alle satasella voidaan hankkia minikokoinen laturi, joka saa auton akun käynnistymään hetkessä. Laitteen parhaimpiin puoliin kuuluu myös se, että siitä löytyy USB kiinnike, eli puhelimen ja muiden mobiililaitteiden lataaminen käy helposti.

Hälytys kun mennään ylinopeutta
Tietenkään koskaan ei ole hyvä, tai suositeltavaa, kaahata, varsinkin kun ollaan liikkeessä kaupungissa tai lähiössä. Autoon onkin saatavilla helposti kiinnitettävä hälytin, joka loistaa erilaisilla väleillä, kertoen kuskille koska ollaan lähellä koulua, peltipoliisia, tai vaikka valoja. Näin voidaan välttää ikävät keskustelut konstaapelien kanssa ja säästetään sakkorahat vaikka uuden ralliauton hankkimiseen. Tietenkin samalla pystytään paremmin pitämään ajotiet turvallisina, varsinkin lasten ollessa liikkeellä.

Auton terveyden tutkija
Kuten myös oman terveyden kanssa, auton kunnosta on pidettävä huolta. Tämä tarkoittaa vuosittaisia tarkastuksia sekä korjauksia ja huoltoja, jotka välillä kuitenkin pääsevät unohtumaan. Asiaa ei tietenkään helpota se, että autojen valmistajat ovat päättäneet ilmaista auton viat omituisten merkkien avulla, joiden ratkaisemiseen tarvitaan vähintään Rosetan kivi. Jotta nämä koodit saataisiin helposti selville, voidaan autoon asentaa pieni siru, joka pystyy suomentamaan ongelman. Siru kiinnitetään kojelautaan ja se pitää auton kuntoa silmällä jatkuvasti, lähettäen huonot uutiset omaan puhelimeen. Näin tiedetään täsmälleen missä vika on ja miten se voidaan ratkaista, tai kuinka kauan asiaa voidaan vältellä.

Turvallisuus, ajomukavuus ja kätevyys ovat tärkeitä jokaiselle ajajalle, joten on luonnollista, että teknologia pystyy tässäkin tarjoamaan kuskille mahdollisuuden miellyttävämpään kulkemiseen.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging