Talvisen autoilijan ongelmat

 

Jää ja lumi vaikuttavat ajamiseen paljon, minkä lisäksi jäätävä pakkanen voi aiheuttaa myös autoon vikoja. Onneksi useimmat näistä voidaan välttää helposti ja niiden korjaaminen on suhteellisen helppoa.

1. Suola aiheuttaa kulumista
Talvisin teitä suolataan paljon, jotta ajaminen olisi turvallisempaa. Tämä kuitenkin saa auton kulumaan nopeammin ja ruostuminen tapahtuu nopeasti. Sen takia auto tulisikin pestä säännöllisesti, jotta suola ei pääse kertymään auton pinnoille. Tarkkana kannattaa olla myös renkaiden ja lokasuojien kanssa, sillä niihin suolaa kertyy todella herkästi. Sama koskee myös auton pohjaa, jonne muutenkin kerääntyy likaa ja pölyä.

2. Kylmä ilma saa renkaat tyhjenemään
Renkaiden ilmanpaine lähtee helposti laskemaan, samalla kun asteet tippuvat. Sen takia onkin hyvä tarkastaa rengaspaineet joka kuukausi, tai tarvittaessa useammin. Edes vararengasta ei tule unohtaa, sillä tyhjästä vararenkaasta on hyvin vähän iloa, rengasrikon sattuessa.

3. Pakkanen imee akun tyhjiin
Kylmällä kelillä autolla voi olla ongelmia lähteä käyntiin, varsinkin yön jälkeen. Tämä johtuu siitä, että pakkanen on saanut akun tyhjenemään. Autoihin on nykyään saatavilla erilaisia ohjelmia, jotka kertovat kun akku on loppumassa ja viesti saadaan kätevästi omaan puhelimeen. Näin ongelmaa voidaan ennakoida ja auto voidaan laittaa lataamaan, tai vaihtoehtoisesti lämpimään paikkaan, yön ajaksi. Aamulla liikkeelle lähteminen on tämän johdosta vaivatonta.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging