Vähennä liukumista talvella

Lumi ja jää muuttavat talvella ajamisen vaativaksi suoritukseksi. Onkin tärkeää pysyä valppaana varsinkin talvikautena, sillä muuten onnettomuuksien mahdollisuus kasvaa runsaasti. Tärkeintä on ympäristön tarkkaileminen ja sen lukeminen. Tämän avulla huomataan nopeasti, mikäli jokin paikka on erityisen jäinen tai vaarallinen. Talvella varsinkin varjoon jäävät paikat pysyvät jäässä pitkään, vaikka muu tie olisikin auringon sulattama ja juuri tämänkaltaiset kohdat aiheuttavat nopeasti luisumisen.

Toiminnat haltuun
Autolla on pääasiassa kolme erilaista käyttötarkoitusta, sillä voidaan kiihdyttää, hidastaa, tai kääntyä. Parhaiten kukin toiminto onnistuu, kun ne tehdään yksitellen. Jarruttaminen ja kiihdyttäminen kannattaa tehdä suorassa linjassa ja kääntäessä ei kannata painaa jarrua, eikä kaasua. Tämä vinkki tulee pitää mielessä kaikilla keleillä ja se auttaa missä tahansa maastossa.

Varaa lämmintä mukaan
Mikäli sattuu käymään huonosti ja päädytään penkkaan, on hyvä pitää autossa mukana lämpimiä vaatteita. Varsinkin jos onnettomuus tapahtuu kaukana sivistyksestä, on tärkeää pysyä itse kunnossa.

Talvirenkaat ovat tärkeä lisä
Suomessa talvella on käytettävä asiaankuuluvaa varustusta, mihin kuuluu myös renkaat. Ne ovatkin isoin pitoa ja luotettavuutta edistävä tekijä, joten niiden kanssa ei tule pihistellä. Hyvät talvirenkaat tarttuvat tiehen ja mahdollistavat sekä kääntymisen, että pysähtymisen, vaikka pinta olisikin liukkaampi kuin normaalisti. Kuluneisiin tai heikkolaatuisiin renkaisiin ei kannata luottaa, sillä lopullinen hinta voi olla oma henki.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging