Vältä tuunausmokat ja luota tyyliin

Vanhoista tavaroista voi tuunata uutta ja kivaa

Autoja tuunaavat yleensä nuoret miehet, mutta syyllistyvät siihen muutkin. Tuunaamista voi olla monenlaista muutakin kuin autoihin kohdistuvaa, mutta ehkä juuri karvanoppakilluttimien lisääminen ja maalauskokeilut ovat tyypillisintä tuunausta, esitetäänhän sitä televisiossakin. Mitä tuunauksella sitten oikeastaan tarkoitetaan? Miksi sitä tehdään, miksei valmis tuote kelpaa? Onhan nekin joku suunnittelija tehtaalla tuunannut hyväksi ja käyttökelpoiseksi, ennen kuin niitä on alettu valmistaa tuhansia ja taas tuhansia. Siinäpä se. Tuunaamalla valmiista esineistä tai tekstiileistä – tai autoista – tehdään omin käsin uudenlainen, saadaan vanhasta tai tavanomaisesta erilainen ja yksilöllinen. Tuunaus on myös sitä, että turhiksi jääneille tavaroille keksitään uusi käyttötarkoitus, uudistetaan ja muodistetaan vanhaa. Tuunauksella myös valmistetaan kokonaan uusia tuotteita hyödyntäen ja yhdistellen olemassa olevia tavaroita. Moni tuunaaja saakin mielihyvänsä ja tarkoituksensa kierrätyksestä, luonnonvarojen säästämisestä. Mitä autoihin ja muihin kulkuneuvoihin tulee, on tuunauksen tavoitteena parantaa niiden suorituskykyä ja myös ulkonäköä. Sillä voi tehdä vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen, mutta myös kavereihin, jotka myös harrastavat autojen tuunausta – tai sitten ei.

Auton pahimmat tuunausmokat

Tuunaaja saattaa mennä pahasti metsään intonsa kanssa. Pahimmat tuunausmokat autojen kohdalla ovat varmasti jo aiemmin mainitut erilaiset taustapeilistä roikkuvat killuttimet ja tuoksukuuset. Maata raapiva alusta ei myöskään oikeasti herätä ihastusta, jos alusta jää kiinni jokaiseen pikku töyssyyn. Bling-bling-yksityiskohdat, esimerkiksi ylenmääräinen kromin käyttö auton varusteissa ei sekään nosta arvostusta kenenkään silmissä. Auto ei kulje yhtään sen nopeammin, vaikka liimaisit konepeltiin feikin ilmanottoaukon. Se on vain noloa. Henkilöauto ei myöskään tarvitse jättikokoista takaspoileria. Ei se lentoon lähde kuitenkaan meidän maantienopeusrajoituksillamme. Olet ehkä lukenut joskus jostain, että takapuskurista roikkuva remmi ehkäisisi matkapahoinvointia. Ei ehkäise. Ota se pois vaan. Jos ja kun alat tuunata, tee se sitten tyylillä loppuun asti, äläkä säästä väärässä paikassa. Ei siis kannata ostaa niitä kaikkein halvimpia vanteita autoosi, johon muuten olet jo laittanut kuukausipalkkasi verran rahaa ja runsaasti aikaasikin. Millaista sitten voisi olla tyylikäs tuunaus? Ne tyylikkäät vanteet ovat varma valinta. Jos penkit ovat jo parhaat päivänsä nähneet, irtopäälliset ovat hyvä tuunaushankinta. Kunnon pesu ja vahakerros laittaa autosi kiiltämään ja antaa sinulle katu-uskottavuutta.

Tuunauksessa vain mielikuvitus on rajana

Entä sitten me muut, jos varataan autojen tuunaus tietylle miespuoliselle väestönosalle? Kierrätyskeskus antaa hyviä vinkkejä niille, jotka innostuvat tekemään vanhasta uutta. Kekseliäs tekee uutta vanhoista kangastilkuista, pullonkorkeista, kahvipusseista, VHS-nauhoista, säilykepurkeista, verhoista, lakanoista, metallilangasta, kengistä, pakkauspahveista, tai lasipurkeista. Mistä vaan siis, mikä on puhdasta, ei tarvitse olla edes ehjää. Vanhoista T-paidoista voi tehdä mekon leikkaamalla toisesta yläosan pois ja ompelemalla sen toiseen paitaan helmaksi. Lasipurkkeja voi koristella kynttilälyhdyiksi. Lasinsiruista voi tehdä ikkunakoristeen, särkyneistä lautasista mosaiikkikannen puutarhapöytään. Vain mielikuvitus on rajana, kun innostuu tuunauksesta. Kierrätyskeskus järjestää myös tuunauspajoja niille, joiden mielikuvitus ei riitä alkuun pääsemiseksi. Uusista tavaroista voi myös tehdä yksilöllisiä ja ainutlaatuisia tuunaamalla. Birkenstock -kenkiä voi koristella liimaamalla niihin koristekiviä tai nahasta leikattuja kuvioita. Valkoisen paidan voi koristella oman näköisekseen kirjailemalla, painamalla silkkiväreillä tai vaikka poistamalla hihat. Farkkujaan moni tuunaakin repimällä, kuluttamalla ja viiltämällä halkioita. Myös reseptejä voi tuunata mieleisekseen vaihtamalla aineksia tai lisäämällä jotain alunperin reseptiin kuulumatonta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kuten autoissakin, voi tuunausmokia syntyä missä vain.

Ikaw ay May Tulad din

Tungkol sa May-akda: topi

vt-blogging